Homenatge a les persones deportades del Baix Llobregat

En aquestes jornades, en col·laboració amb l’Amical de Mauthausen, es pretén reconèixer als 89 homes deportats als camps nazis, veïns de la nostra comarca que van passar pels camps , sobretot Mauthausen i Gusen on van morir la major part d’ells.

La nostra entitat, com a membre de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, està participant en les Jornades i actes d’Homenatge  a les persones deportades del Baix Llobregat que dutes a terme des de el divendres 14 de maig fins al 22.

Els actes van començar, divendres 14, al Cine Baix  amb la projecció d’unes escenes de  pel·lícules, actuals i comercials sobre l’evolució de l’holocaust i la massacre, comentades pel l’Amical, des de la presa de decisió, fins a l’execució i les repercussions finals.

Dissabte es va presentar la pàgina web de l’Amical i el Registre de persones Deportades del Baix Llobregat. I diumenge, al Parc de Torreblanca es va retre l’homenatge a les persones deportades, amb la participació d’alguns familiars d’ells. I es va tornar  a revisar la placa commemorativa i l’olivera que en som testimoni d’aquest merescut reconeixement.

La nostra entitat va estar representada per la seva presidenta.

Totes les entitats participants
La diputada al parlament de Catalunya sra. Rocio Garcia i la presidenta de l’ AMHDBLL, sra. M. Carmen Romero