Presentació de la revista nº 19 “La repressió franquista a Catalunya”.

Aquest 2019 s’escauen els vuitanta anys del final del “cop militar”, l’ocupació de Catalunya per les tropes rebels i la Retirada. És per això que vam decidir que la commemoració la faríem mitjançant la publicació de la nostra revista amb el tema de “La repressió franquista a Catalunya”.

Així, el passat 26 d’octubre , a l’Auditori de St. Ildefons, es va fer la presentació de la revista número 19 de la col·lecció Memòria Antifranquista de la nostra associació.

L’acte va estar conduit per la periodista de radio Cornellà, Verónica Tomico  i desprès de la salutació de la presidenta de l’entitat M. Carmen Romero, es va produir la presentació del número d’aquest any , per part de  la Tina Merino coordinadora i directora de la revista, que va explicar el contingut de la mateixa, enumerant els 22 articles de que consta i els autors i autores que, como sempre, de manera desinteressada, han aportat articles de gran interès, la major part d’ells inèdits.

Desprès , la professora de la Universitat de Lleida i coordinadora d’aquets número , la Conxita Mir va fer una conferència sota el títol: ”Història i memòria a propòsit de la repressió franquista a Catalunya.

També va intervenir el regidor de l’àrea d’Acció Comunitària de l’ajuntament de Cornellà, senyor Sergio Gómez i per cloure l’acte, la cantant MARINA ROSELL ens va delectar amb un repertori de cançons relacionades amb la resistència i la lluita antifranquista.

L’acte acabava amb els himnes de la República i els Segadors , cap a les 20,30 de la nit amb la participació de més d’un centenar de persones que ens van voler acompanyar.